Cum să faci părul să te asculte?

Podoaba capilară se poate dovedi un „material” dificil şi extrem de reticent la dorinţele tale de coafare. Cu câteva trucuri simple, la care stiliştii apelează în mod frecvent şi îngrijindu-l cu produsele de care are nevoie poţi convinge părul să stea în forma dorită.

Să dăm volumul la maxim! Sloganul „Mărimea contează!” este perfect aplicabil şi când vine vorba de coafură. Un păr voluminos este nu numai frumos, dar şi un semn de sănătate şi vitalitate. Dacă stai prost la acest capitol şi natura te-a pricopsit cu cel mai moale păr din lume, nu intra în panică! Există soluţii chiar şi pentru acest fir de păr. În primul rând, nu exagera cu produsele de styling. O cantitate prea mare de cosmetice îl pleoşteşte şi mai mult.

Alternează Şamponul pe care îl foloseŞti de obicei cu unul pentru păr gras. Va înlătura excesul de sebum. Grăsimea se numără printre cei mai redutabili duşmani, când vine vorba de volumul părului.

Foarte importantă este şi tehnica de uscare. În cazul părului moale, cel mai bine este să direcţionezi jetul de aer cald al uscătorului direct spre rădăcina firului de păr. Astfel, podoaba capilară se va usca vertical Şi va beneficia de efect de lifting instant.

Un păr strălucitor
Oricare ar fi trendul, strălucirea părului nu se va demoda niciodată. Când părul îşi pierde această calitate, de vină este deteriorarea cuticulei, acel strat transparent şi protector în care este învelit firul de păr. Deşi primul impuls ar fi să te vopseşti mai des, coloratul părului este tocmai unul dintre factorii care afectează cuticula şi duce, în timp, la pierderea strălucirii. Cele mai bune şampoane pentru un păr „stresat” sunt cele cu efect regenerant, care conţin ceramide, materialul din care este formată cuticula. Când părul este foarte degradat şi nici măcar o mască nu îşi mai face efectul, soluţia ideală este tratamentul care nu mai necesită clătire. „Părul străluceşte dacă îl perii de 100 de ori” este doar un mit. Dimpotrivă, orice operaţiune de coafare reprezintă un stres în plus pentru un păr deja degradat. Este bine, măcar pentru o perioadă, să renunţi la uscătorul de păr.

Perfect întins

Când ai părul drept îl vrei ondulat şi viceversa. Vestea bună este că nu mai trebuie să îl agresezi cu placa ori de câte ori îl vrei perfect întins. Poţi executa operaţiunea de îndreptare o dată la şase luni. Recent au apărut pe piaşă sistemele semipermanente de întidere a părului. Iniţial era disponibil doar sistemul japonez de netezire a părului. Mai nou a apărut şi cel brazilian. Diferenţa dintre cele două metode profesionale de îndreptare a părului constă în faptul că aceea din urmă conţine ingrediente naturale, care nu îi afectează structura.

Cele mai eficiente produse de styling care domolesc firele rebele sunt cele nutritive, care hidratează părul în profunzime şi îi conferă densitate. Pot avea în componenţă ulei de argan sau chiar cheratină, substanţă esenţială care intră în structura firului de păr.

Buclele mult visate

 Dacă îţi place alura feminină şi jucăuşă pe care Ţi-o conferă buclele trebuie să achiziţionezi un set de bigudiuri termice.
În 30 de minute vei avea buclele mult visate, spre deosebire de cele clasice, cu care trebuia să te chinui o jumătate de zi sau chiar să dormi cu ele. Chiar dacă bigudiurile electrice îţi modelează rapid coafura nu trebuie să abuzezi. Trebuie să le laşi să se răcească timp de 10 minute înainte de a le aplica pe păr. Ca măsură suplimentară de protecţie poţi folosi un produs special de styling care să-ţi protejeze părul de şocul termic pe care îl presupune aplicarea bigudiurilor sau chiar folosirea ondulatorului.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sapunuri naturale

Sapunuri naturale handmade

Informatica, pas cu pas

Pot sa invat si singur!

Flory Nails

Acesta este blogul meu de manichiura, unde puteti gasi modele create de mine, pe unghii naturale

lady dy

Just feel the another sense of reality

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogeri au apreciat asta: